Вибори в територіальних громадах: зафіксовано перші порушення

Вибори в територіальних громадах: зафіксовано перші порушення
Виборча дільниця №440149 на Луганщині

Порушення зафіксовані в Луганській, Житомирській, Київській та Донецькій областях

На виборах до об’єднаних територіальних громад, що проходять 29 жовтня в усіх областях України, сталися перші порушення. Про це заявила громадська організація «Опора».

За її даними, станом на 10 ранку зафіксовано чотири порушення - в Луганській, Житомирській, Київській та Донецькій областях.

Зокрема, в смт Краснореченському Кремінського району Луганської області в день голосування спостерігачі зафіксували агітаційні матеріали партії «Наш край» на території виборчої дільниці №440149.

У с. Кирдани Овруцького району на Житомирщині при ранковому перерахунку бюлетенів було виявлено невідповідність трьох бюлетенів для голосування за кандидатів в депутати. Ці бюлетені за формою та кольором відповідають, але вони не були продруковані, а були повністю пусті. ДВК склала акт.

Дільниця у селищі Пищики Київської області відкрилася на 40 хвилин пізніше через перерахунок бюлетенів. Це сталося через те, що в п'ятницю, 27 жовтня, кількість бюлетенів не співпала з кількістю, зазначеною у витягу з протоколу, а саме: округ 22 - отримали 219, наявні 218; 24 - отримали 324, наявні 325. Дільнична комісія склала акт.

На Донеччині одна ДВК відкрилась із годинним запізненням. Це сталося у Бахмутському районі у с. Верхньокам’янському. Як повідомив спостерігач, дільнична «комісія не призначила відповідальних за роздачу бюлетенів та не підготувала документи для роздачі, наприклад, не була порахована кількість бюлетенів для голосування на дому». До того ж, «бюлетені та печатка зберігались у різних приміщеннях, тому процес підготовки документів затримався».

Як відомо, сьогодні, 29 жовтня, за рішенням Центральної виборчої комісії пройдуть місцеві вибори у 201 об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) в усіх областях України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: