Волкер: Кремль досі вважає, що може вказувати Україні щодо вступу в НАТО

Волкер: Кремль досі вважає, що може вказувати Україні щодо вступу в НАТО
Курт Волкер

За словами Волкера, Росія продовжує зберігати образ мислення, що вправі вказувати іншим країнам, чи можуть вони приймати рішення

У Кремлі досі вважають, що мають право вказувати Україні, Грузії та іншим державам, що їм не варто приєднуватися до Північноатлантичного альянсу.

Натомість це рішення країни мають приймати самостійно, наголосив під час виступу в четвер у «Атлантичній раді» в Вашингтоні спеціальний представник США в питанні переговорів по Україні Курт Волкер.

«Росія продовжує зберігати образ мислення, що вправі вказувати іншим країнам, чи можуть вони приймати рішення (щодо приєднання до НАТО – ред.)», - зазначив американський дипломат.

Це, за його словами, сталося, зокрема, у випадку України і Грузії.

«Захід має кардинально іншу думку. Ми вважаємо, що ці країни повинні самостійно приймати рішення, якого вони прагнуть», - підкреслив представник США.

Він назвав це «фундаментально різними ментальними підходами».

Водночас, Волкер нагадав, що в НАТО існує чіткий принцип – напад на одного означає напад на всіх, і це об'єднує інтереси безпеки всіх країн Альянсу. Це не є агресією або загрозою, це є обороною, наголосив Волкер.

Він також назвав «помилковим» підхід, що Україна і Грузія не можуть стати членами Північноатлантичного альянсу тільки через те, що їхня територія є частково окупованою з боку Росії.

Волкер також заявив про додаткові санкції США проти Росії.

Раніше Лавров пригрозив, що РФ не пустить кораблі НАТО в Азовське море.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: