Порошенко у Кувейті розповів про переваги навчання в українських вишах

Порошенко у Кувейті розповів про переваги навчання в українських вишах
Петро Порошенко під час візиту у Кувейт

П'ять українських ВНЗ включені до цьогорічного світового рейтингу провідних вищих навчальних закладів

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна і Кувейт мають розвивати співробітництво в освітній галузі.

Про це він сказав в інтерв'ю голові правління, генеральному директору Кувейтського інформаційного агентства шейху Мубараку Ас-Сабаху.

«Співвідношення ціна-якість навчання в Україні є одним із найвищих у світі. Про це знають у Кувейті й мають бажання навчатися в Україні. Водночас, існують певні перешкоди до реалізації цього бажання. Однією з цих перешкод є відсутність українських вузів у переліку акредитованих Міністерством вищої освіти Кувейту вищих навчальних закладів. Ця обставина не дозволяє кувейтським абітурієнтам використати своє право на навчання в Україні за державний кошт. Ми сподіваємося, що кувейтська сторона перегляне своє рішення щодо українських вишів, і готові надати сприяння представникам Міністерства вищої освіти Кувейту в проведенні акредитації українських ВНЗ в Кувейті», - підкреслив глава держави.

Він запевнив, що Україна, яка має велику кількість вищих навчальних закладів, готова приймати на навчання кувейтських студентів і має що запропонувати.

«Щонайменше п'ять українських ВНЗ включені до цьогорічного світового рейтингу провідних вищих навчальних закладів. Вони мають усталену викладацьку і наукову школу, в них навчалися вчені й інженери світового рівня», - зазначив президент. 

Принагідно він подякував Кувейту за надання стипендій і навчання українських студентів арабської мови в Кувейтському університеті.

Нагадаємо, Порошенко також запропонував інвесторам з Кувейту взяти участь у приватизації в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: