Вакарчук трохи повчився в США і розгледів проблеми на всіх фронтах в українській освіті

Вакарчук трохи повчився в США і розгледів проблеми на всіх фронтах в українській освіті
Святослав Вакарчук

«Українські ВНЗ часто бігають за кількістю студентів, а не за якістю освіти»

В Україні проблеми на всіх фронтах освіти. Так вважає рок-музикант, екс-депутат Веховної Ради Святослав Вакарчук, який зараз навчається у Стенфордському університеті за «Програмою підготовки нових українських лідерів». Про це він заявив 4 квітня на зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії, повідомляє «Главком».

«В Україні проблеми на всіх фронтах освіти. Насамперед я би сконцентрувався на початковій, шкільній та середній освіті, тому що саме там починаються найбільші проблеми», - сказав Вакарчук.

Музикант підкреслює, що в Україні 80% випускників вступають у вищі навчальні заклади. «Це відбувається тому, що існує так зване державне замовлення, і університетам вигідно тримати свої квоти, бо держава за бюджетників виплачує університетам кошти. Виходить, ми бігаємо за кількістю студентів, а не за якістю освіти», - вважає він.

На думку Вакарчука, в Україні треба збільшувати вагу університетів як дослідницьких центрів. «У нас є штучний поділ на академію наук та університети. У викладачів, які займаються наукою, є більше шансів поділитись своїми унікальними знаннями», - говорить співак.

Тим же часом Вакарчук відзначає, що Міністерство освіти насправді робить багато хороших речей.

«Є люди, які пробують робити реформи, проте люди недооцінюють масштаби проблем і одразу прагнуть результатів. На результати потрібен час. Добре розбирайтеся, що пропонують вам реформи та люди, які впроваджують їх», - порадив рок-музикант.

Читайте також матеріал «Главкома»: Святослав Вакарчук: Я змінюватиму країну, мене ніхто у цьому не зупинить

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: