«Це, напевно, про когось іншого»: в УПЦ МП не збираються змінювати назву

«Це, напевно, про когось іншого»: в УПЦ МП не збираються змінювати назву
Речник УПЦ МП архієпископ Климент

«Наш керівний центр не знаходиться в державі-агресорі», - заявили в московській церкві

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що вони не бачать підстав змінювати свою назву відповідно до закону №5309.

Про це в коментарі «Громадському» сказав речник УПЦ МП архієпископ Климент.

Згідно прийнятого Радою документу, УПЦ МП має змінити назву і вказати в ній свою приналежність до Росії, проте в Московському патріархаті запевняють, що їхній керівний центр знаходиться у Києві.

«Мені здається, цей закон до нашої церкви ніякого стосунку не має, тому що жодним чином ніде не прописано, що ми маємо стосунок, субординацію, керування з якимось закордонним центром, де є держава-агресор. В нашої церкви немає жодних підстав змінювати назву відповідно до цього закону, тому що наш керівний центр не знаходиться в державі-агресорі. Це, напевно, про когось іншого», - наголосив Климент.

Напередодні предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив про перейменування УПЦ МП, що «реальність повинна відповідати суті».

Як повідомлялося, парламент ухвалив закон «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

Цей закон зобов'язує УПЦ МП вказати у назві приналежність до Росії.

Церквам дали два місяці на добровільне перейменування.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві приналежність до Росії.

Читайте також, хто з депутатів не голосував за перейменування УПЦ Московського патріархату (повний список)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: