Член українського уряду у суді висловив бажання спілкуватися слобожанською мовою

Член українського уряду у суді висловив бажання спілкуватися слобожанською мовою

Арсен Аваков вирішив говорити не українською, а «слобожанською»

Під час судового засідання у справі держзради Януковича міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков попросив суд «спілкуватися слобожанською мовою».

Згодом таку «мовну» поведінку міністра прокоментував журналіст Микола Канішевський.

«Може, я щось пропустив, або чогось не знаю. Все може бути. От міністр Аваков попросив суд спілкуватися слобожанською мовою. І той дозволив. А я ніколи не чув про існування такої... Паралельно в іншому суді грузин Саакашвілі спілкується з судом не грузинською, не англійською, не російською, а українською. Можливо, він «слобожанської» просто не знає», — сказав Канішевський.

Нагадаємо, минулого місяця мовознавець, кандидат філологічних наук та автор численних підручників Іван Ющук висловив думку про те, що посадовців, які принципово не розмовляють українською, потрібно усувати з посад. «Усе має йти зверху. Наприклад, Аваков знає українську мову, але принципово розмовляє російською. Таких людей потрібно просто усувати, щоб вони відчували наслідки від невиконання українських законів (Статття 10 Конституції України,  закон «Про державну службу»)», — пояснив Ющук.

Раніше повідомлялося, що суд допитав Авакова у справі про держзраду Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: