Дорога в рай? Соцмережі спантеличені фотографіями ходи митрополита Московської церкви по квітах

Дорога в рай? Соцмережі спантеличені фотографіями ходи митрополита Московської церкви по квітах

У кінці дороги митрополита зустрічали юні діви

Дорогою з квітів пройшовся митрополит Московської церкви, святкуючи ювілей (фото)

Митрополит Московської церкви в Україні Сарненський і Поліський Анатолій пройшовся квітами дорогою до храму на Рівненщині на честь ювілею свого служіння. Відповідні фото опублікувала журналіст Інна Білецька у своєму Facebook.

«Свій ювілей – 25 років висвячення керівник усіх православних церков (Московського патріархату – ред.) Полісся відсвяткував у Свято-Покровському кафедральному соборі Сарн», - процитувала вона офіційне повідомлення.

На фото видно, що в кінці дороги біля дверей храму ієрея зустрічали дівчата у вінках. Крім того, квітами також було викладено число 25 біля воріт храму.

Користувачі Facebook зробили припущення, що ця традиція може містити відсилки ще до часів Римської імперії, коли тріумфаторам встеляли дорогу квітами. Деякі користувачі відзначили, що встеляють квітами доріжку до храму в церквах і Московського, і Київського патріархатів.

Відзначимо, митрополит Анатолій і раніше потрапляв в об’єктив камери під час ходіння по квітах. Так, у липні цього року, він святкував день ангела. Тоді віряни застелили квітами стежку, якою йшов священик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: