Екс-охоронцю Яроша в Росії продовжили арешт

Екс-охоронцю Яроша в Росії продовжили арешт
Дмитро Ярош та Олександр Шумков

Слідчий заявив, що українця потрібно залишити під вартою, оскільки у справі необхідно допитати трьох свідків

У російському Брянську Радянський райсуд продовжив термін утримання під вартою українського солдата, колишнього охоронця нардепа Дмитра Яроша Олександра Шумкова до 5 червня.

Про це повідомляє видання «Грані».

На слуханнях слідчий брянського главку Слідчого комітету РФ Олександр Шпаков заявив, що українського солдата потрібно залишити під вартою, оскільки у справі необхідно допитати трьох свідків, які нібито можуть підтвердити його провину. Один з цих свідків знаходиться в Якутії, інший - у Володимирській області.

Відзначається, що в Якутії міститься український режисер Олег Сенцов, а у Володимирській області - ще один незаконно утримуваний у РФ українець Микола Карпюк.

Сам Шумков і його адвокат хотіли звільнення під заставу.

Нагадаємо, Шумков був активним учасником Євромайдану, служив за контрактом в Збройних силах України. Був охоронцем Дмитра Яроша. У Росії його також звинувачують в участі в «Правому секторі». Сам Шумков стверджує, що його викрали, а російський кордон він перетнув проти своєї волі непритомним за допомогою співробітників ФСБ.

Шумков не повернувся після служби додому 17 серпня 2017 року. 26 серпня його мама отримала з брянського главку Слідчого комітету лист про те, що її син затриманий в Росії.

29 вересня 2017 року його виявили в російському СІЗО.

У листопаді вперше з часу затримання до Шумкова допустили родичів: матір і тітку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: