Митрополит Епіфаній зустрівся з родинами в’язнів Кремля

Митрополит Епіфаній зустрівся з родинами в’язнів Кремля

Неформальна зустріч проходила на території Михайлівського монастиря у Києві

Фото: Іван Сидор, Facebook

Під час святкової вечері її учасники, які належать до різних релігійних конфесій, спільно помолились за звільнення незаконно ув’язнених українців

Глава Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній у суботу провів зустріч з родинами українців, яких утримують в Росії з політичних мотивів.

Як повідомляє «Радіо Свобода», це була неформальна зустріч за святковим столом у приміщенні Духовної академії, розташованому на території Михайлівського монастиря у Києві.

Окрім родичів політв’язнів, до розмови з очільником Православної церкви України долучились представники посольств США та країн Євросоюзу.

Митрополит повідомив, що представники різних релігійних конфесій через Українську раду церков і релігійних організацій звертаються до міжнародної спільноти – посприяти звільненню українців, ув’язнених російською стороною.

Під час святкової вечері її учасники, які належать до різних релігійних конфесій, спільно помолились за звільнення незаконно ув’язнених українців, і послухали колядки у виконанні семінарістів академії та відомих українських співаків Сергія Фоменка (Фоми) та Анжеліки Рудницької.

Як відомо, 12 січня вважається Днем українського політв`язня. Саме в цей день у 1972 році почалася хвиля арештів української інтелігенції.

Напередодні Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що у російських в’язницях наразі утримують понад 80 громадян України за політичні погляди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: