Понад 100 парафій перейшли з Московської до Помісної церкви - предстоятель

Понад 100 парафій перейшли з Московської до Помісної церкви - предстоятель
За словами предстоятеля ПЦУ, є супротив з боку Російської православної церкви

З РПЦ до помісної Української православної церкви щодня переходить по дві-три парафії, - митрополит Епіфаній

Вже понад 100 парафій УПЦ Московського патріархату перейшли до Православної церкви України. Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній, пише «Укрінформ».

За словами предстоятеля ПЦУ, митрополита Київського і всієї України Епіфанія, ми чуємо щодня, що у певному регіоні, у певній області відбуваються ці переходи по два, по три.

«Ми завершуємо на днях юридичне оформлення, тобто, буде вже зареєстровано керівний орган, Київську метрополію і, відповідно, інші єпархії будуть вносити зміни до статуту, а ті парафії, які зараз переходять з Російської православної церкви до єдиної помісної Української православної церкви, будуть уже долучатися до нової структури», - сказав митрополит Епіфаній.

Водночас предстоятель Православної церкви України зазначив, що певні перепони процесу переходу релігійних громад та процесу визнання автокефалії іншими православними церквами чиняться з боку РПЦ.

«Звичайно, є супротив з боку Російської православної церкви, бо їхнє завдання полягає у тому, щоб протидіяти, щоб церкви не визнали автокефалію Української православної церкви. Але ми віримо, що мудрість тих інших православних ієрархів все ж таки доведе до того, що ми отримаємо визнання інших церков», - сказав митрополит Київський і всієї України.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: