Рада може у січні прийняти закон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви

Рада може у січні прийняти закон про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної церкви
Андрій Парубій впевнений, що коли процедура переходу парафій з УПЦ МП до Єдиної церкви буде законодавчо врегульована, то це переросте у велику хвилю

Законопроект про перехід парафій УПЦ МП вже підготовлений і затверджений комітетом

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій запропонує парламенту в січні розглянути законопроект про перехід парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) до нової Православної церкви України. Про це він повідомив у ефірі телеканалу «Прямий».

«Необхідно в законодавстві дуже детально прописати і дати можливість юридично впорядкувати ці переходи (від УПЦ МП до ПЦУ, - ред.). Говорив з багатьма священиками і, на жаль, існують просто юридичні моменти, як це має статися: яким голосуванням, який має бути кворум... Тому планую вже в найближчий сесійний тиждень запропонувати законопроект на розгляд Верховної ради, щоб ми змогли впорядкувати і дати дуже чіткі юридичні процедури переходу церков МП до Української православної помісної церкви», - заявив Парубій.

За словами спікера парламенту, законопроект про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної православної церкви вже підготовлений і затверджений комітетом.

«Я переконаний, що законодавче врегулювання процедури переросте у велику хвилю, коли українці з різних куточків України будуть приходити в Українську церкву. Я сподіваюся, що це вдасться вирішити вже в січні. Законопроект, що дозволить юридично упорядкувати перехід до Української церкви», - додав Парубій.

Нагадаємо, 20 грудня Рада схвалила законопроект №5309 «Про внесення змін в закон «Про свободу совісті та релігійні організації» назви релігійних організацій (об'єднань), що входять в структуру (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнано здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово оккупировавшее частина території України». Відразу після прийняття закон підписав глава парламенту Андрій Парубій.

Як повідомлялося, 22 грудня даний закон підписав глава держави Петро Порошенко. За словами Порошенка, зміни в законі відповідають принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій.

Також президент підкреслював, що ніякого обмеження конституційних прав громадян не буде.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: