Справи Майдану. Офіс генпрокурора проводить експертизу хімречовин з Росії

Справи Майдану. Офіс генпрокурора проводить експертизу хімречовин з Росії
Процесуальні керівники у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках звернулися до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз щодо активізації експертних досліджень

Учасники зустрічі обговорили нагальні питання, пов’язані з організацією проведення судово-медичних експертиз

Офіс Генерального прокурора активізував роботу з проведення експертних досліджень, необхідних для завершення комісійної експертизи спеціальних засобів, поставлених в 2014 році з території РФ, від хімічної дії яких постраждали учасники мирних протестів.

Про це йшлося під час зустрічі в Офісі Генерального прокурора процесуальних керівників у кримінальних провадженнях щодо справ Майдану з потерпілими та представниками ГО «Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні», повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Процесуальні керівники у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках звернулися до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз щодо активізації експертних досліджень, необхідних для завершення комісійної експертизи спеціальних засобів, поставлених в 2014 році з території Російської Федерації, від хімічної дії яких постраждали учасники мирних протестів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники зустрічі обговорили нагальні питання, пов’язані з організацією проведення судово-медичних експертиз осіб, постраждалих від дій хімічних речовин під час масових протестів у 2013-2014 роках, а також необхідність внесення змін до нормативних документів Міністерства охорони здоров’я України щодо правил визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

Офіс Генерального прокурора також повідомив потерпілих, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України, вже подано кандидатуру компетентного прокурора для включення до складу міжвідомчої робочої групи для розроблення методології встановлення причинно-наслідкового зв’язку між тілесними ушкодженнями, отриманими постраждалими під час Революції Гідності, та дією хімічних речовин.

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, слідчими ДБР повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві у незаконному перешкоджанні проведенню 30 листопада 2013 року мирних зборів громадян на Майдані Незалежності в м. Києві. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: