Стало відоме ім'я військового, який загинув через обстріл вантажівки на Донбасі

Стало відоме ім'я військового, який загинув через обстріл вантажівки на Донбасі

Загинув солдат 93-ї ОМБр «Холодний Яр» Євген Сафонов

У загиблого Євгена Сафонова залишилася дворічна дитина

На Донеччині внаслідок обстрілу вантажівки Збройних сил України загинув солдат 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр»  Євген Сафонов. У нього залишилися дружина і дворічна дитина.

Про це йдеться в повідомленні 93-ї ОМБр «Холодний Яр» в Facebook.

«З глибокою скорботою і болем у серці ми змушені повідомити про смерть нашого побратима - солдата Євгена Миколайовича Сафонова. В 4 години ранку вантажівка, в якому їхали холодноярці, потрапив під ворожий обстріл. В автомобіль потрапила міна калібру 120, з-за чого Євген загинув, а його товариші отримали осколкові поранення і контузії. Тяжкопоранених серед них немає», - йдеться в повідомленні.

Солдат прийшов на службу в 93-ї ОМБр в січні 2019 року. До цього, в перший рік російської агресії, воював у складі батальйону «Айдар».

 «Він народився 25 листопада 1988 року у Павлограді, де жив постійно. Мав середню освіту. Працював на шахті. У холодноярську бригаду прийшов у січні 2019 року. І хоча офіційно раніше участі у бойових діях не брав, побратими зазначають, що Євген ще у 2014 році бачив війну на власні очі. У перший рік боротьби проти російської окупації на Донбасі «Сафон» певний час воював у складі добровольчого батальйону «Айдар». У бригаді ж служив разом із друзями з рідного міста. Відвоював пліч-о-пліч із земляками ротацію під Авдіївкою, а потім – на Луганському напрямку. Під обстріл друзі також потрапили разом. Можу сказати про нього тільки краще. Проявляв себе дуже добре. Був кращим навідником»,  – із сумом згадує командир батальйону.

Нагадаємо, у мережі опубліковані фото з місця обстрілу вантажівки Збройних сил України у Луганській області. В результаті атаки бойовиків один український військовий загинув, ще п'ятеро отримали поранення і травми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: