У «Нацдружинах» вже не виключають, що патрулюватимуть вулиці без супроводу поліції

У «Нацдружинах» вже не виключають, що патрулюватимуть вулиці без супроводу поліції
Ігор Михайленко
Фото: Главком

Дружинники відзначають, що комунікація із поліцією залишається на належному рівні

Добровільне об’єднання «Національні дружини» подекуди вже самостійно патрулює українські вулиці, без супроводу поліції. Про це в інтерв’ю «Главкому» розказав командир «Національних дружин» Ігор Михайленко.

«Якщо самостійно, хлопці перш за все телефонують до поліції, якщо щось стається. В деяких містах їм навіть видають рацію, вони викликають по рації патруль і повідомляють, де перебувають і що відбувається. Тоді найближча поліцейська машина приїздить до них за лічені хвилини. Комунікація може бути перш за все там, де є громадські формування, де є патрулі саме громадських формувань», — пояснює Михайленко.

Нагадаємо, кілька тижнів тому громадська організація «Національні дружини» наробила багато галасу. Сотні кремезних хлопців у чорних одностроях пройшли маршем центром Києва. Створену організацію опоненти відразу охрестили «бойовим крилом» партії «Національний корпус» нардепа Андрія Білецького, «тітушками Авакова», «послідовниками нацистів». Самі «дружинники» запевняють, що їхня мета — охорона громадського порядку, спільне патрулювання вулиць з поліцією, а також боротьба із незаконними наливайками, забудовами і навіть виловом риби.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Командир «Національних дружин» Ігор Михайленко: Я сів у тюрму у 23 роки, навіть не закінчивши інститут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: