Україна працює над створенням нової системи моніторингу повітря

Україна працює над створенням нової системи моніторингу повітря

Існуюча система не дає змоги отримувати оперативну інформацію про концентрації забруднення речовин

В Україні створять нову систему здійснення державного моніторингу охорони атмосферного повітря. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

«Міністерство екології та природних ресурсів України підготувало проект постанови КМУ «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря». Відповідно до неї буде затверджено порядок здійснення державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря», - йдеться у повідомленні.

За словами Семерака, сьогодні існує необхідність у реформуванні діючої системи моніторингу атмосферного повітря, оскільки існуюча не дає змоги в повній міри отримувати оперативну інформацію про концентрації забруднення речовин та вживати оперативних заходів реагування.

«В Україні ця проблема вкрай актуальна і навіть не потребує додаткової аргументації. Впровадження системи моніторингу забезпечить право українців на отримання інформації про стан навколишнього природного середовища. Крім того, дасть можливість громадянам брати участь у розроблені та формуванні політики щодо покращення моніторингу», - сказав Семерак.

Запуск системи моніторингу забезпечить оперативний збір інформації та оцінку інформації про стан атмосферного повітря, а це дасть можливість для прийняття ефективних управлінських рішень та забезпечення контролю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: