Українські студенти в Ізраїлі готували їжу часів Голодомору

Українські студенти в Ізраїлі готували їжу часів Голодомору

Люди на вулицях могли скуштувати суп з шишок, хвої та кори дерев

У тридцяти містах Ізраїлю львівські студенти провели акцію «Непораховані», що розповідає іноземцям про Голодомор. Про це повідомив 24tv.ua.

Інгредієнтів у ньому всього три – шишки, хвоя та кора дерева. Такий навар – одна з небагатьох страв, яка була доступна людям у часи голоду.

Ізраїльтян частували супом, що варили у 1933 році.

«Ми запрошуємо людей на вулиці скуштувати суп, яким харчувалися українці протягом Голодомору. Він зроблений з шишок, листя, кори дерев – це була найбільш розкішна їжа, яку собі могли дозволити люди в той час», - розповіла студентка Мар'яна.

Назва «Непораховані» невипадкова, адже за різними даними під час Голодомору загинули від 7 до 10 мільйонів українців. Втім, точна цифра досі невідома.

Голодомор – це акт геноциду українського народу, організований керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках шляхом створення штучного масового голоду. Це призвело до смерті від голоду 3 мільйонів 941 тисячі людей. Голодомор був викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва СРСР та УСРР на чолі з Йосипом Сталіним. Був розрахований на придушення українського національно-визвольного руху і фізичне знищення частини українських селян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: