Глава «Укренерго» пояснив, чому Україна обмежена у можливостях імпортувати електроенергію для покриття дефіциту

Глава «Укренерго» пояснив, чому Україна обмежена у можливостях імпортувати електроенергію для покриття дефіциту
«Укренерго» забезпечило технічну здатність імпортувати до 1200 МВт з Європи
фото з відкритих джерел

Україна обмежена у можливості імпортувати електроенергію, бо ціна електрики формується не як в Європі, – «Укренерго»

Україна обмежена у можливості імпортувати електроенергію для покриття дефіцитів в енергосистемі, бо вартість електрики в країні формується не так як в Європі. Про це заявив очільник «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Зокрема він розповів, що Україна вимушена звертатися за аварійною допомогою до країн ЄС через недостатній обсяг імпортованої електроенергії.

«Це пов’язано з тим, що в Україні ціна нижча, ніж в європейських сусідніх країнах. «Укренерго» забезпечило технічну здатність імпортувати до 1200 МВт з Європи. Сьогодні максимально ми імпортували 500 МВт, це тільки в одній годині, а так – і того менше», – сказав Кудрицький відповідаючи на питання, чому в Україні обмежена можливість для імпорту електроенергії. Очільник «Укренерго» додав, що причини недостатнього імпорту більше економічні, або ж регуляторні, оскільки ціна в Україні формується дещо по-іншому ніж в Європі принципі.

«Тому, ми змушені були добирати імпорт, який не зайшов в нашу країну, більш дорогою аварійною допомогою», – підсумував він. 

Нагадаємо, 22 листопада «Укренерго» вперше за тривалий час зафіксувала дефіцит в енергосистемі. Раніше компанія заявляла, що для безперебійного енергопостачання цінові обмеження на ринку електроенергії не мають заважати їм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: