Фонд Держмайна вважає замок «Паланок» державною власністю, - Москаль

 Фонд Держмайна вважає замок «Паланок» державною власністю, - Москаль
Замок Паланок (Мукачево, Закарпатська обл.)
Фото з відкритих джерел

Жодних офіційних документів, необхідних для переведення замку з державної в комунальну власність, не існує, - голова Закарпатської ОДА

У Фонді державного майна стверджують, що замок «Паланок» разом із усім комплексом, на якому він знаходиться, числиться у них як державна власність. Про це повідомляє голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль в інтерв’ю «Главкому».

«Коли відбувалася передача контролю за майном підприємств і організацій у комунальну власність відповідно до розпорядження представника президента на Закарпатті, у 1992-му році було вирішено передати й Історичний музей, це так. Тодішня адміністрація передала музей, а вже рішеннями міської ради було передано решту об’єктів», - стверджує Москаль. За його словам, ОДА заявила про це в Генеральну прокуратуру, тому що «насправді все це перебувало не у комунальній власності, а у державній».

«Для переходу з державної в комунальну власність мали б бути якісь постанови Кабміну, Укази президента, закони, рішення Фонду державного майна (ФДМ). Але ж нічого цього немає. Ми запитали у ФДМ, і дізналися, що у них це все числиться як державна власність», - говорить чиновник.

На думку Москаля, той, хто передавав об’єкти, мав би робити це через Фонд держмайна. «Натомість у рішенні Мукачівської міськради фігурує цілісний майновий комплекс, Історичний музей лише одна із його складових», - говорить він.

Нагадаємо: 8 листопада голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль своїм рішенням вилучив з комунальної власності міста Мукачево відомий на всю країну замок «Паланок». Керівник області свої дії пояснює виконанням постанови Верховної Ради від 15 квітня 2009 року «Про заходи щодо збереження пам'ятки культурної спадщини – замку «Паланок». Паралельно Москаль листом звернувся до міністра культури Євгена Нищука з проханням виконати постанову парламенту восьмирічної давнини і взяти замок у підпорядкування Мінкульту.

Дії Геннадія Москаля обурили міську владу Мукачева. 

Трохи згодом голова Закарпатської ОДА відмінив своє рішення і створив робочу группу щодо вирішення долі замку «Паланок».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Геннадій Москаль: Замок «Паланок» – це національне надбання, а не родинний маєток клану Балог


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: