«Хмельницькгаз збут» перерахував до державного бюджету 235 млн грн невикористаних субсидій

 «Хмельницькгаз збут» перерахував до державного бюджету 235 млн грн невикористаних субсидій

В Хмельницькій області за минулий опалювальний сезон субсидії на газ отримували більше 260 тис. домогосподарств

ТОВ «Хмельницькгаз збут» повернув до державного бюджету 235 млн грн невикористаних клієнтами субсидій. Перерахунок був виконаний у відповідності до постанови Кабінету міністрів №534 від 23 серпня 2016 р. «Порядок розрахунку та повернення до бюджету сум субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг». Надалі ці кошти держава використає для монетизації -  органи соцзахисту зарахують відповідну частину цих сум заощадливим субсидіантам на банківські рахунки або через відділення «Укрпошти».      

В Хмельницькій області  за минулий опалювальний сезон субсидії на газ отримували більше 260 тис. домогосподарств. Це становить 64% загальної кількості побутових споживачів газу в області. В травні ТОВ «Хмельницькгаз збут» повернув невикористану субсидіантами державну допомогу в сумі  235 млн грн, які обраховувались як невикористана сума внаслідок економії  на особистих рахунках  понад 93 тис. клієнтів компанії, як того вимагає діюче законодавство. Також газопостачальна компанія у визначений  строк (до 1 червня),  надала управлінням соціального захисту населення списки споживачів-субсидіантів, які використовують газ для індивідуального опалення із зазначенням суми невикористаної субсидії. Надалі частина суми,  що не перевищує вартість 100 куб. м,  повертається домогосподарству, яке забезпечило таку економію. Органи соціального захисту населення повідомляють отримувачів житлової субсидії про належні їм виплати, їх розмір та порядок отримання. Тому до 1 вересня споживач-субсидіант має звернутися із заявою до органів соціального захисту для отримання коштів.

«Водночас, «Хмельницькгаз збут» надав управлінням соціального захисту області також  дані  більше як 3 тис. отримувачів державної допомоги, які мають борги за газ. Наразі борг субсидіантів сягнув понад 145 млн грн, - зауважує директор газопостачальної компанії Олександра Панькевич. – Тому вкотре інформую, що субсидіанти-боржники субсидії з газопостачання на наступний період не отримають».

Житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію з ТОВ «Хмельницькгаз збут».

Наразі інформацію про стан особового рахунку після проведення перерахунку субсидії споживачі можуть дізнатися у Особистому кабінеті на сайті 104.ua або у структурних підрозділах за місцем проживання, також безпосередньо зі щомісячних рахунків за газ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: