$180 млн витратили українці на відеоігри за рік

$180 млн витратили українці на відеоігри за рік

Найбільше зріс дохід на консолях, смартфонах і планшетах

За рік ринок відеоігор зріс на 13,6%

Річний дохід галузі відеоігор в Україні за минулий рік склав $179,2 млн, повідомили в компанії Wargaming з посиланням на дані звіту NewZoo. Це на 13,6% більше, ніж у 2017 році - тоді українці витратили на ігри $157 млн.

Темпи зростання ігрової індустрії в Україні трохи вище, ніж середні загальносвітові: в цілому по світу дохід від відеоігор в 2018 році виріс на 10,9% і склав $135 млрд. У Польщі цей ринок склав в минулому році $541 млн, в Росії - $ 1,7 млрд.

Найбільше зріс дохід на консолях, смартфонах і планшетах - на 15,6%, 4,6% і 14,9% відповідно. Єдина галузь, яка за рік продемонструвала зниження доходу - браузерні ігри (дохід в порівнянні з 2017 роком просів на 1,4%).

«Той факт, що наша країна показала зростання, що випереджає індустрію, - це одночасно і позитивний, і дивовижний факт. Дивовижний тому, що протягом останніх трьох років кількість геймерів в Україні залишається незмінною, а кількість гравців, що платять, навіть незначно знижується. Якщо подивитися дані по кількості інтернет-користувачів в Україні, ми побачимо, що вона не змінюється протягом останніх трьох років, але навіть в такій ситуації індустрія відеоігор зростає», - зазначає country manager українського офісу Wargaming Дмитро Базилевич.

Нагадаємо, восени 2018 року українська команда з кіберспорту NAVI (Natus Vincere) виграла світові змагання Blast Pro Series Copenhagen 2018 з Counter-Strike: Global Offensive. Сума виграшу склала 125 тисяч доларів.

Влітку 2018 року команда геймерів Natus Vincere перемогла на турнірі ESL One Cologne 2018 з Counter-Strike: Global Offensive.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: