Австрія заблокувала зміни у законодавстві ЄС щодо «Північного потоку-2»

Австрія заблокувала зміни у законодавстві ЄС щодо «Північного потоку-2»

Польща, країни Балтії та Скандинавські країни вважають, що «Північний потік-2», є загрозою для енергетичної безпеки Європи

Австрія заблокувала зміни до газової директиви Євросоюзу, яка стосується газопроводу «Північний потік-2».

Зміна полягає в тому, щоб гарантувати, що всі газопроводи, в тому числі імпортні та їх морські частини в межах ЄС, будуть охоплені європейським законодавством.

Польща, країни Балтії та Скандинавські країни вважають, що такі інвестиції, як «Північний потік-2», є загрозою для енергетичної безпеки Європи, оскільки ще більше узалежнюють її від постачання російського газу.

Крім того, як вказує голова комісії у питаннях промисловості, наукових досліджень та енергетики Єжи Бузек, ці газопроводи «можна використовувати з метою економічного та політичного тиску».

Розширення газової директиви на «Північний потік-2» значно ускладнило б реалізацію цієї інвестиції, позаяк помітно зросли б витрати. Проте робота над газовою директивою зупинилася через блокаду з боку Австрії, яка цього півріччя головувала в ЄС. Відень таким чином захищав інтереси однієї фірми, яка задіяна в проекті і хоче заробити на газі з Росії.

Закінчення цієї інвестиції заплановано на грудень наступного року. Якщо б вона мала підпадати під газову директиву ЄС, положення треба було б узгодити до весни.

Як повідомляв «Главком»,  напередодні у Росії назвали дату запуску «Північного потоку-2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: