Автовиробництво в Україні у травні впало майже на 40%

Автовиробництво в Україні у травні впало майже на 40%
Автомобільне виробництво 

За місяць в Україні випустили 442 одиниці автотранспортних засобів

У травні 2018 року в Україні було випущено лише 442 одиниці автотранспортних засобів, що на 38,8% менше, ніж у травні 2017 року, і на 35% менше, ніж у квітні поточного року.

Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».

Зазначається, що такий обсяг випуску автотранспорту в 90 разів нижче травневого результату 10-річної давності.

П'ятий місяць поспіль статистику легкового сегмента національного автопрому формують винятково дані про великовузлове складання автомобілів Skoda на заводі «Єврокар», де в травні зібрано лише 374 машин - на 39% менше, ніж у попередньому місяці.

«У порівнянні з травневим результатом минулого року, незважаючи на катастрофічно низьку базу порівняння, обсяг випуску легкових автомобілів знизився на 43,5%», - констатують в асоціації.

Також продовжує демонструвати негативну динаміку виробництво комерційних автомобілів: у травні воно склало лише п'ять одиниць, що на 17% менше, ніж у травні 2017 року, і вдвічі менше, ніж у квітні поточного.

Асоціація нагадує, що в статистиці відсутні дані по КрАЗ, який «з нез'ясовних причин» перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів із серпня 2016 року.

Водночас виробництво автобусів зросло на 17% до травня 2017 року і на 26% до квітня поточного року - до 63 одиниць.

До слова, адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення 25-відсоткового мита на імпорт автомобілів і запчастин для захисту американського автопрому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: