Борг за газ споживачів Дніпропетровської області зріс на 19%

Борг за газ споживачів Дніпропетровської області зріс на 19%

Фахівці компанії «Дніпропетровськгаз Збут» рекомендують своїм клієнтам оформити субсидію і реструктуризувати борг

З початку 2018 року заборгованість мешканців Дніпропетровської області за газ зросла на 350 млн грн, станом на 1 березня 2018 року борги становлять понад 2,2 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба «Дніпропетровськгаз Збут».

Найбільша заборгованість в обласному центрі Дніпропетровщини - понад 1 млрд грн, що становить 48% від загальної суми заборгованості, та в Кривому Розі – 535 млн грн, 24% від боргу.

Зі сплачених споживачами коштів за газ найбільшу частку – понад 80% – отримує оптовий постачальник газу на регульованому ринку – НАК «Нафтогаз України». Щоб забезпечити стабільні поставки газу в регіон та своєчасні розрахунки з «Нафтогазом України», компанія ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» змушена посилити роботу із боржниками. У зв'язку з цим споживачі, які мають борги за природний газ, отримують письмові попередження про можливе припинення постачання газу в разі відсутності оплати за нього. Отож, щоб стримати зростання неплатежів,  «Дніпропетровськгаз збут» вже розіслав клієнтам-боржникам майже вісім тисяч таких  письмових повідомлень. Якщо вони не відреагують на попередження, відповідно до законодавства, їм буде припинено газопостачання.

«Споживачі, які вчасно не сплачують рахунки за газ, повинні розуміти, що доводячи ситуацію до відключення, згодом, для відновлення газопостачання, їм потрібно буде все одно оплатити весь борг, а також послуги газорозподільної компанії із припинення та відновлення газопостачання», - зазначила директор «Дніпропетровськгаз Збут» Тетяна Соболь.

Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, відключення боржників від газопостачання проводить оператор ГРМ за поданням газопостачальної компанії. Якщо у споживачів накопичилась велика сума боргу, то її стягнення також проводиться через суд із залученням виконавчої служби. Тому, щоб не погіршувати ситуацію і не накопичувати боргів, фахівці «Дніпропетровськгаз Збут» рекомендують своїм клієнтам скористатися наступними варіантами: оформити субсидію і реструктуризувати борг. Споживачі мають можливість звернутись із заявою і повним пакетом документів на реструктуризацію боргу, але остаточне рішення про надання реструктуризації прийматиме ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».

Читайте також матеріал «Главкома»: Керівником «Укртрансгазу» призначили людину Григоришина

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: