Через блокаду Україна спонсорує російських і американських шахтарів - експерт

Через блокаду Україна спонсорує російських і американських шахтарів - експерт

Від дій блокадників виграла Росія

Через енергетичну блокаду Донбасу, організовану депутатами фракції «Самопоміч» та їх прихильниками в лютому 2017 року, Україна змушена спонсорувати російських і американських шахтарів, купуючи вугілля в Росії і США. Таку думку в інтерв'ю «Українським новинам» висловив заступник голови Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України Руслан Богданов, пише Апостроф.

«В минулому році ніхто не міг припустити, що країна з такими запасами вугілля повинна закуповувати його за кордоном. На початку року - антрацит, а тепер через логічне збільшення використання газового - ще і його. Ми повинні розвивати власний видобуток, інвестувати в свої шахти. Тепер замість того, щоб купувати своє власне вугілля і платити своїм шахтарям, ми повинні спонсорувати американських і російських. Чи думали блокадники в лютому, що Росія виграє від їх дій? Очевидно ні», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що ключовим бенефіціаром блокади стала Росія, оскільки Україна збільшила імпорт вугілля з цієї країни, а також за рахунок збільшення попиту на російське вугілля в світі. Радник міністра енергетики та вугільної промисловості Сергій Чех також заявляв, що, купуючи вугілля за кордоном через блокаду тимчасово окупованих територій, Україна створює додатковий попит на світовому ринку, дозволяючи тим самим заробити іншим країнам, зокрема Росії.

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, саме через блокаду в країні подорожчала електроенергія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: