Директор МВФ занепокоєна: світовий борг досяг рекорду

Директор МВФ занепокоєна: світовий борг досяг рекорду
Крісталіна Георгієва попередила про загрозу економічної стабільності

Схожа ситуація в світі востаннє спостерігалася за часів Другої світової війни

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва повідомила, що світовий борг досяг рекорду в 188 трильйонів доларів.

Її заява опублікована на сайті організації.

Георгієва розповіла про економічну ситуацію в світі на конференції імені Жака Полак. Вона зазначила, що це максимум за останні сорок років. Схожа ситуація в світі востаннє спостерігалася за часів Другої світової війни.

Глава МВФ пояснила бажання держав брати в борг стародавньої звичкою. Вона привела в приклад минуле, коли люди брали насіння в борг і повертали після збору врожаю. За її словами, банки і кредитори відіграють таку ж роль, «саджаючи насіння».

Однак Георгієва висловила побоювання щодо такої ситуації. Вона сказала, що в історії були і світові фінансові кризи, які відбувалися через необґрунтовані кредити.

Також директор-розпорядник фонду попередила про загрозу економічної стабільності. Основними проблемами вона назвала торгові війни і невизначеність з Brexit. Альтернативою позикам Георгієва запропонувала державам інвестиції.

Раніше Крісталіна Георгієва припустила, що світова економіка затримається. Вона спрогнозувала збільшення корпоративного боргу і назвала таку ситуацію негативним наслідком торговельних воєн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: