ДТЕК має намір купити «Одесаобленерго» і «Київобленерго»

ДТЕК має намір купити «Одесаобленерго» і «Київобленерго»

Договори будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів

Група ДТЕК планує сконцентрувати 68,2949% акцій АТ «Одесаобленерго» і 93,9978% ПрАТ «Київобленерго», - інформує офіційний сайт ДТЕК. 

Як повідомляється, 3 січня 2019 року ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» (Україна) і NGR B.V. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладені з відкладальною умовою та будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи узгодження антимонопольних органів. 

«Одесаобленерго» і «Київобленерго» є операторами системи розподілу в Одеській та Київській областях і не здійснюють діяльність з постачання електроенергії. Діяльність операторів системи розподілу повністю регулюється НКРЕКП. 

У сегменті розподілу електроенергії група ДТЕК працює в Києві, Дніпропетровській області та на підконтрольній Україні території Донецької області. Компанія обслуговує 3,5 млн домогосподарств і 90 тис. підприємств. 

Згідно з даними НКРЕКП, в 2017 році втрати електроенергії в мережах «Одесаобленерго» (13,7%) і «Київобленерго» (17%) були набагато вище, ніж в розподільних компаніях «ДТЕК Київські електромережі» і «ДТЕК Дніпровські електромережі» (7% і 4,6% відповідно). 

Як повідомляється на сайті операційного холдингу «ДТЕК мережі», що займається розподілом електроенергії, в 2018 році затверджена інвестпрограма підприємств холдингу перевищила 1,2 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: