ДТЕК вийшов на нормальний операційний прибуток - інвестаналітик

ДТЕК вийшов на нормальний операційний прибуток - інвестаналітик

На думку інвестиційного аналітика Дмитра Чуріна, дохід групи ДТЕК поки не відповідає вкладеним в компанію інвестиціям

Компанія ДТЕК вийшла на нормальний операційний прибуток, у той же час заробіток компанії все ще не дотягує до масштабів інвестицій, вкладених в придбання і модернізацію активів. Так вважає керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін.

«У них (ДТЕК - ред.) нормальний операційний прибуток. Тобто, вони вийшли на непогані результати. Це планомірне зростання фінансових показників, але для масштабу такої компанії це нормально», - прокоментував експерт цифри фінансової звітності ДТЕК.

На думку інвестиційного аналітика, дохід групи ДТЕК поки не відповідає вкладеним в компанію інвестиціям.

«Ви зрозумійте, якщо вони інвестували кілька мільярдів доларів у свої активи, тільки в модернізацію, не рахуючи те, що вони їх купували і т.д., тобто зрозуміло, що компанія повинна за рік заробити хоча б 10 мільярдів доларів. Вони до цієї цифри йдуть, але поки менше цієї цифри. Явно вона була в прогнозах закладена, а поки вони до неї не дотягують. За підсумками року ви можете прикинути, скільки у них вийде», - оцінює потенціал зростання доходу ДТЕК Чурін.

Як повідомлялося, згідно з офіційним звітом ДТЕК, за три квартали поточного року EBITDA (операційний прибуток до сплати відсотків, податків і амортизації) за дев'ять місяців 2018 року становить 19 млрд гривень. Дохід групи ДТЕК за січень-вересень склав 119,81 млрд гривень. Чистий прибуток за цей період склав 3,40 млрд гривень.

У самій компанії позитивну динаміку фінансових результатів пов'язують із зростанням видобутку і зміною світових цін на енергоносії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: