Двічі тікав з засідання. Нардеп звинуватив Геруса в ігноруванні кризи в енергетиці

Двічі тікав з засідання. Нардеп звинуватив Геруса в ігноруванні кризи в енергетиці
Андрій Герус вже вдруге тікає з засідання щодо подолання кризи в енергетиці 

Герус вже вдруге тікає з засідання щодо подолання кризи в енергетиці – нардеп

Голова Комітету України Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус ігнорує кризу в енергетичній галузі країни та вже двічі поспіль тікав з засідань, де розглядалися антикризові питання.

Про це повідомив у Фейсбук народний депутат України, член Комітету з питань енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко.

 «Я нарешті збагнув - навіщо Андрій Герус всупереч карантину бігав по стадіону. Він тренувався. За тиждень цей поки що «головний відповідальний» за енергетику в країні вдався до двох стрімких прискорень», – пише нардеп.

За його словами, вперше такий випадок стався на засіданні атикризового штабу уряду, у якого також є інша неофіційна назва «Антикризовий енергетичний штаб з подолання кризи, до якої призвели ініціативи А.Геруса».

«Герус встав після години обговорення наявної катастрофи, яку потрібно вирішувати негайно і стрімко зник за дверима. Залишив багато своїх колег з комітету слухати невтішну картину самостійно», - зазначає Кучеренко.

Нардеп також додав, що вдруге «втеча» відбулась сьогодні, 8 травня, коли на засіданні Комітету з енергетики та ЖКГ було запропоновано розглянути антикризову програму штабу.

«Це рішення є більш ніж нагальне і було підтримано більшістю членів комітету. Голова комітету вчинив так: щось буркнув про закриття засідання, встав і побіг. Такого, я ще не бачив», - резюмував народний депутат.

Як повідомлялося, тимчасово виконуюча обов’язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець ініціювала створення Антикризового енергетичного штабу.

Перше засідання Штабу під головуванням премєр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося 29 квітня. Засідання пройшло за участю керівництва Мінекоенерго, НКРЕКП, Енергоатому, Укргідроенерго, ДП "Гарантований покупець", народних депутатів та всіх ключових учасників ринку.

Результатом першого засідання Антикризового штабу став оновлений енергетичний баланс на 2020 рік, що знизив напругу в галузі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: