Фесенко прокоментував збільшення рентних платежів для видобувних компаній: Підіграємо Росії

Фесенко прокоментував збільшення рентних платежів для видобувних компаній: Підіграємо Росії
Директор інституту прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко
Фото: Главком

За словами Фесенка, зростання рентних платежів може призвести до скорочення металургійних підприємств та робочої сили на них

У питанні про збільшення вдесятеро у порівнянні з Росією рентних платежів для видобувних компаній існує політична, соціальна й економічна небезпека. Особливо за рахунок того, що наші металурги стають менш конкурентноздатними.

Про це розповів директор інституту прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко в інтерв’ю для 24 каналу.

За його словами, в Україні 60% ВВП формується за рахунок експорту, тому збільшення рентних платежів у порівнянні з Росією, як з військово-політичним противником, у 10 разів, зробить наших металургів менш конкурентноспроможними.

«Ми самі фактично підіграємо росіянам. Це ненормально. Які б не були внутрішні конкурентні змагання між різними олігархами, треба піклуватися про національні інтереси», – зазначив він.

До того ж, за словами Фесенка, зростання рентних платежів може призвести до скорочення металургійних підприємств та робочої сили на них.

«Це підприємства в зоні конфлікту: Маріуполь, Краматорськ. Регіони поруч з зоною конфлікту: Дніпро, Запоріжжя. І навіть рідне місто нашого президента – Кривий Ріг, що може не сподобатися, між іншим, новому президенту, і про це теж треба пам’ятати. Але з точки зору саме національної безпеки, це серйозний ризик», - зазначив Фесенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: