Фінляндія згодна запустити чартери для сезонних працівників з України

Фінляндія згодна запустити чартери для сезонних працівників з України
Фінляндії не вистачає приблизно 1,5 тис. робітників для сезонних робіт

Фінські фермери вже зіткнулися з гострим дефіцитом робочої сили, а вартість продуктів харчування в країні зросте, якщо весняні польові роботи не проведуть в строк

Фінляндія у зв'язку з обмеженнями через пандемію коронавірусу може запустити чартери для сезонних працівників з України. Про це повідомила старший спеціаліст Міністерства праці Фінляндії Лаура Перхеентупа. Про це повдіомляє Delfi.

Видання пише, що фінські фермери вже зіткнулися з гострим дефіцитом робочої сили, а вартість продуктів харчування в країні зросте, якщо весняні польові роботи не проведуть в строк.

«На сьогодні місцеве міністерство праці вивчає можливість організувати чартерні рейси для українських працівників. За словами Лаури Перхеентупа, вони повинні будуть пройти двотижневий карантин, перш ніж відправитися на ферми. Мова йде приблизно про 1500 працівників з третіх країн». – йдеться у повідомленні.

Крім того, влада має намір провести рекламну кампанію для залучення на ферми місцевих жителів з числа безробітних, а також студентів, школярів та біженців.

Зазначимо, що третина українців втратили у Польщі роботу через пандемію Covid-19.

Як повідомлялося, у світі станом на 6 квітня коронавірусною інфекцією заразилося 1 274 923 людини. Від Covid-19 уже померли 69 479 осіб, 260 484 одужали.

Нагадаємо, в Україні станом 6 квітня 1319 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: