Фіскали пояснили восьмимільярдний штраф очільнику «Нафтогазу»

Фіскали пояснили восьмимільярдний штраф очільнику «Нафтогазу»
Андрій Коболєв

Санкція, за даними ДФС, не стосується окупованих територій

Державна фіскальна служба України надала пояснення, за що був пред’явлений штраф у 8,3 мільярда гривень голові НАК «Нафтогаз України». У ДФС уточнили, що штраф наклали на «Нафтогаз», а не персонально на Андрія Коболєва. Про це повідомляє «Европейська правда» із посиланням на ДФС.

«В листі «Укртрансгазу» до Енергетичної митниці чітко написано — що у них немає інформації по поставках на окуповану територію з Платово та Прохорівки. Ми ці обсяги газу і не враховували. Ми порахували митні зобов'язання і санкції по тих обсягах, які вони самі нам вказали», — говорить керівник Енергетичної митниці Ігор Піковський.

 «Ми почали нараховувати НАК «Нафтогаз України» податкові зобов'язання одразу з моменту їх виникнення — з січня 2017 року. Переговори щодо погашення цього боргу тягнуться з березня минулого року», - заявив Піковський.

За його словами, наклавши на НАК «Нафтогаз України» штраф на підставі несплачених компанією митних платежів, податківці виконали юридичну дію, яка, на їхню думку, відповідає нормам законодавства.

«Санкції застосовуються до НАК «Нафтогаз України» як юридичної особи, а не персонально до Андрія Коболєва», — зазначив Піковський.

За словами Піковського, «Нафтогаз» міг вийти із ситуації і надати складську довідку перевізника (в ній вказується перелік товарів, які перебувають на складі) замість акту прийому-передачі товару. Вона є достатньою підставою для митного оформлення. Однак «Нафтогаз» цю довідку не надав.

У свою чергу Андрій Коболєв збирається оскаржити штраф у суді, передає «ЕП» з посиланням на прес-службу «Нафтогазу».

«НАК «Нафтогаз України» збирається оскаржувати рішення про застосування штрафів у суді й оминути етап розгляду в Державній фіскальній службі», — заявили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв отримав від Державної фіскальної служби два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: