Коболєв після перемоги у Стокгольмському арбітражі отримав «привітання» від ДФС - штраф на 8,3 млрд

Коболєв після перемоги у Стокгольмському арбітражі отримав «привітання» від ДФС - штраф на 8,3 млрд
Андрій Коболєв отримав від ДФС величезний штраф 

Керівник «Нафтогазу» розповів, з якими «патріотами» доводиться мати справу

Голова правління «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв, який ще вчора приймав привітання президента у зв’язку з гучним виграшем у Стокгольмському арбітражі справи щодо «Газпрома», сьогодні отримав своєрідне «привітання» від Державної фіскальної служби - два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд. грн. Про це він написав у своєму Фейсбук та виклав відповідні документи.

«Тобто я (як фізична особа) повинен сплатити 8,3 млрд. грн «не пізніше п‘ятнадцяти днів». Підстава, зазначена в тексті постанови, «не забезпечив можливість подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів», - написав він.

«Реальна причина - відмова «Нафтогазу» оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ «Газпром» контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей. Саме тому ми досі й не можемо надати весь пакет документів, оскільки не будемо платити за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає «Газпром», - пояснив він.

Коболєв пояснив, що він не жаліється, а просто хоче, «щоб всі розуміли, з якими «патріотами» доводиться мати справу».

Нагадаємо: 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу виплатити НАК «Нафтогаз України» компенсацію в 4,63 млрд дол. за недопоставку газу.

Російська сторона також заявила про неможливість відновити постачання газу Україні через відсутність додаткових угод. 

Компанія «Нафтогаз» розцінює відмову «Газпрому» від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу. «Нафтогаз» планує вимагати від «Газпрому» компенсації збитків, понесених в результаті цього порушення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: