Кабмін закликатиме Верховну Раду ухвалити трирічну бюджетну резолюцію

Кабмін закликатиме Верховну Раду ухвалити трирічну бюджетну резолюцію
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Уряд хоче дивитись трохи далі, ніж на один календарний рік

Прем'єр-міністр України Володимр Гройсман заявив, що уряд закликатиме парламент ухвалити трирічну бюджетну резолюцію, яка дасть можливість кращого планування розвитку країни.

Про це він сказав в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ІСTV.

«Як уряд, який хоче дивитись трохи далі, ніж на один календарний рік, ми хочемо внести в парламент бюджетну резолюцію на три роки... Ми маємо зробити більш широкий горизонт планувань і для цього нам потрібно зробити бюджетну резолюцію на три роки вперед», - сказав Гройсман.

Він додав, що декілька місяців назад уряд запропонував проект закону, який дозволяв би Кабміну подавати бюджетну резолюцію не першого квітня, а першого червня або липня для подальшого ухвалення на три роки.

«Це означає, що вся країна буде вже більш стабільно дивитись у майбутнє на три роки...Щоб ми розуміли, які будуть макроекономічні показники, що ми плануємо по росту економіки і так далі», - сказав Гройсман.

Він додав, що парламент не ухвалив цей законопрект і тому уряд буде звертатися до Верховної Ради, щоб ухвалити трирічну бюджетну резолюцію. Якщо ж цього не відбудеться, то уряд подасть на схвалення однорічну резолюцію.

Нагадаємо, в уряді планують підвищити пенсії людям з великим стажем, які мали незначний рівень заробітної платні на момент виходу на пенсію.

Читайте також матеріал «Главкома»: Чому цей рік новий. Як зміниться життя українців у 2018-му

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: