КНР запевняє, що фінансові ризики під контролем

КНР запевняє, що фінансові ризики під контролем
Народний банк КНР вперше опублікував рейтинг надійності 4327 фінансових установ країни

В КНР вперше опублікували рейтинг надійності фінансових установ

Народний банк КНР опублікував доповідь щодо фінансової стабільності в країні. Головною тезою опублікованого документу є те, що економічні і фінансові ризики, які можуть викликати системну кризу, знаходяться під контролем.

Водночас виокремлена низка негативних факторів, які можуть вплинути на ситуацію – значне боргове навантаження на місцевому рівні в КНР, проблеми із кредитами на нерухомість, а також діяльність підпільних кредитних установ. Про це повідомляє видання The Global Times.

Окрім того, народний банк КНР вперше опублікував рейтинг надійності 4327 фінансових установ країни. Так 87,5% оцінених установ отримати бали в діапазоні від 3 до 7 по 10-бальній шкалі, де найвищий бал означає найбільші ризики. Цікаво, що 10% оцінених фінансових структур КНР мають рейтинг 8 і вище. Також очікується, що на початку 2019 року в країні будуть опубліковані правила діяльності фінансових холдингових груп для посилення контролю над популярною сферою діяльності, яка несе відповідні ризики.

Однак в КНР не наважуються сьогодні однозначно говорити про можливі ризики для реального сектору економіки чи фінансової стабільності країни в 2019 році від торговельних протиріч із США. Так само в Пекіні продовжують слідкувати за монетарною політикою Федерального резерву США. Підвищення базової ставки Федеральним резервом може негативно позначитися на ринках, які розвиваються.

Також в КНР очікують негативної корекції на фондовому ринку США, що може негативно вплинути і на китайську економіку.

Нагадаємо, КНР обіцяє купити товарів і послуг на $40 трлн за 10 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: