Компанії Олега Бахматюка сплатили за три останні роки 7,7 млрд грн податків до бюджету країни

Компанії Олега Бахматюка сплатили за три останні роки 7,7 млрд грн податків до бюджету країни
Компанія зазначає, що забезпечує достойною роботою близько 27 тисяч українців та генерує близько 1% ВВП України

За три роки компанії отримали від держави дотації на суму 449 млн грн, з них останні два роки дотації компанією отримувалися лише на утримання корів та молодняка великої рогатої худоби, – пресслужба

Групи компаній «Укрлендфармінг» та «Авангард» сплатили за три роки з 2017 до 2019 року до бюджету України податків і зборів на суму 7,722 млрд грн. Про це повідомила пресслужба одного з найбільших агрохолдингів у заяві, розміщеній на офіційному сайті компанії, пишуть «Українські новини»

Зазначається, що з 7,722 млрд грн до державного бюджету спрямовано 3,9 млрд грн (ПДВ – 2,1 млрд, податок на прибуток – 31,4 млн, єдиний соціальний внесок – 1,5 млрд, військовий збір – 234 млн); до місцевих бюджетів сплачено 3,65 млрд грн (податок на доходи фізосіб – 2,4 млрд, єдиний податок (4 група) – 449 млн, податок на землю та за оренду землі – 779 млн); інших податків та зборів виплачено 167 млн грн.

Окрім того, компанія зазначає, що забезпечує достойною роботою близько 27 тисяч українців та генерує близько 1% ВВП України.

Водночас у компанії відзначили, що за три роки отримали від держави дотації на суму 449 млн грн, з них останні два роки дотації компанією отримувалися лише на утримання корів та молодняка великої рогатої худоби. Ця галузь є традиційно дотаційною і в країнах Євросоюзу. У 2019 році сума отриманих групою компаній дотацій становила лише 12 млн грн із розподілених державою між аграріями 4 млрд грн. 

3_04.

Група компаній «Укрлендфармінг» та «Авангард» – один із найбільших агрохолдингів країни за розмірами земельного банку. Підприємства групи компаній працюють у 600 населених пунктах в 22 регіонах України. Група компаній займається вирощуванням зернових і олійних культур, насіння, тваринництвом і виробництвом яєць і яєчних продуктів. Підприємства агрохолдингу є одними з найбільших платників податків України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: