В агрохолдингу «Авангард» здивовані підозрами правоохоронців про те, що дві його фабрики нібито не існують

В агрохолдингу «Авангард» здивовані підозрами правоохоронців про те, що дві його фабрики нібито не існують
У грудні минулого року за зверненням НАБУ Генпрокуратура відновила дві справи проти компанії «Авангард», що були закриті більше двох років тому

Групи компаній «Авангард» і «Укрлендфармінг» звернулися до президента України з приводу того, що НАБУ і Генпрокуратура не бачать фабрики у Херсонській і Хмельницькій областях та чинять тиск

Співробітники агрохолдингу «Авангард» здивовані підозрами Генпрокуратури і НАБУ про те, що дві птахофабрики, які входять до його складу, нібито не існують, однак сподіваються на розумне вирішення такого непорозуміння. Мова йде про два найбільші в Євразії птахокомплекси з виробництва яєць повного циклу – «Авіс» в Хмельницькій області та «Чорнобаївське» в Херсонській області.

Як повідомив у коментарі УНІАН директор птахофабрики «Авіс» Микола Лактіонов, на сьогодні фабрика повноцінно працює в штатному режимі, її співробітниками є 600 осіб, серед яких фахівці з вищою освітою, ветеринари, технологи та інженери.

3_03.

«Будівництво почалося в 2008 році, у 2009 році ми запустили першу промзону, а в 2013 році будівництво закінчено і фабрика запрацювала на повну потужність. Сьогодні виробничі потужності «Авіс» – це зона вирощування молодняку на 2,63 млн поголів'я і 5,2 млн курей несучих, з проектною потужністю виробництва 1,6 млрд яєць в рік», - сказав він.

2_01.

Більш того, за словами Лактіонова, такого виробництва, буквально «з нуля», немає ніде – компанія вирощує свої зернові і виробляє корми для своїх потреб на власному комбікормовому заводі. Продукція з обох фабрик «Авангарду» надходить у локальні мережі супермаркетів, а також на експорт. Компанія отримала дозвіл на постачання яєць в 22 країни, серед яких – ОАЕ, Сінгапур, Гонконг, Саудівська Аравія, Азербайджан, Туреччина та інші.

Як повідомила головний ветеринарний лікар «Авіс» Наталія Ткачук, щодня на фабриці проводиться клінічний огляд птахів і графік щеплень, а співробітники проходять суворий санітарний контроль.

«Ми не допускаємо на підприємство людей, не пов'язаних з виробництвом. Птахофабрика працює в закритому режимі, всі співробітники працюють у спецодязі, заповнюють журнал здоров'я. Ми також використовуємо сучасні вакцинні препарати, які виробляють довічний імунітет у курей, щоб запобігти спалаху будь-яких захворювань», - сказала вона.

Працівники підприємства вважають, що робота цих фабрик - питання не лише харчової безпеки України, але і питання підтримки економіки регіонів.

«Відверто кажучи, ми були здивовані підозрами деяких правоохоронних органів про те, що ці фабрики нібито не існують, тому що це одні з найбільших профільних виробництв не тільки в Україні, але і в Євразії. Ці підприємства - основа харчової безпеки країни, які насичують внутрішній ринок якісним продуктом, а також відіграють ключову роль для пожвавлення економіки регіонів. Це багатомільйонні податки і хороший роботодавець, який платить гідні зарплати і дає змогу молоді з профільною освітою залишатися в Україні» - повідомив керівник відділу зв'язків з громадськістю агрохолдингу «Авангард» Євген Манженко.

Нагадаємо, раніше групи компаній «Авангард» і «Укрлендфармінг» звернулися до президента України з приводу того, що НАБУ і Генпрокуратура не бачать фабрики у Херсонській і Хмельницькій областях та чинять тиск.

У грудні минулого року за зверненням Національного антикорупційного бюро Генеральна прокуратура відновила дві справи проти компанії «Авангард», що розслідувало НАБУ і які були закриті більше двох років тому. Зокрема, у правоохоронців виникли підозри, що дві птахофабрики не були побудовані. Холдинг «Авангард» (Avangard) - одна з найбільших агропромислових груп України, компанії якої спеціалізуються на виробництві курячих яєць і продуктів яєчної переробки. Компанія входить до складу найбільшого за розміром земельного банку в Україні агрохолдингу «Укрлендфармінг».

Повноцінний запуск птахокомплексів «Авіс» і «Чорнобаївське» відбувся в 2013 році. Фабрики мають загальну потужність по утриманню 11,2 млн голів курей-несучок і потужність по виробництву 3,5 млрд штук яєць на рік.

Частка «Авангарду» в промисловому виробництві яєць в Україні дорівнює 30%, сухих яєчних продуктів - 70%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: