Комунальники скаржаться, що тариф не передбачає проведення дезінфекції багатоквартирних будинків

Комунальники скаржаться, що тариф не передбачає проведення дезінфекції багатоквартирних будинків
Наразі компенсувати витрати на дезинфекцію лише обіцяють, найбільше Мінрегіон, а влада деяких міст безкоштовно видала хімічні засоби, - Бумажний

Під час карантину працівників ЖЕКів зобов'язали дезіфікувати будинки

В Україні під час карантину працівників ЖЕКів зобов’язали щодня дезинфікувати проти коронавірусу багатоквартині будинки, проте грошей на ці роботи ні уряд, ні місцева влада не виділили. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів  генеральний директор управлінської компанії «Місто для людей» Микола Бумажний.  

За словами Бумажного, наразі компенсувати витрати на дезинфекцію лише обіцяють, найбільше Мінрегіон, а влада деяких міст безкоштовно видала хімічні засоби. «Поки в жодному місті влада навіть не обіцяє якогось субсидіювання на виконання цих додаткових робіт», - каже гендиректор управлінської компанії. 

Бумажний зауважив, що управлінські компанії не були готові до того, що доведеться тисячі двірників забезпечувати розпилювачами дезінфікуючих засобів. «Ми зробили велику інвестицію на закупівлю таких розпилювачів, щоб більш-менш автоматизувати цей процес», - говорить комунальник. 

Бумажний пояснив, що вписати витрати на дезинфекцію у комунальні тарифи наразі неможливо, бо його треба узгоджувати, як з місцевою владою, так і з мешканцями кожної багатоповерхівки.

«Наразі тариф передбачає витрати на : освітлення місць загального користування (сходові клітки),  освітлення та забезпечення роботи ліфтів, прибирання прибудинкових територій, технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж – сюди також входить аварійна служба та ремонт будинку (даху). Дезінфекції там немає», - поскаржився гендиректор управлінської компанії. 

Бумажний зазначає, що у соцмережах було багато інформації про те, що дехто дезінфекцію проводить для галочки. «Ми запустили волонтерську кампанію, запропонували активістам прийти хоча б на пару годин і допомогти нашим людям провести дезінфекцію. Ефект нульовий: в десяти містах жодна людина не прийшла на допомогу, тому що це важко і небезпечно: носити по 150 літрів води на поверхи і працювати з сильними хімічними засобами», - наголосив гендиректор управлінської компанії. 

До відома станом на 4 травня в Україні вже виявили у 12 331 людини, з них 303 померли, а 1 619 — одужали. За добу зареєстровано 418 нових випадків інфікування.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: