«Криворіжгаз» планує витратити 7,8 млн грн на ремонт і заміну газових мереж

«Криворіжгаз» планує витратити 7,8 млн грн на ремонт і заміну газових мереж

Компанія виконає, зокрема, реконструкцію газопроводів загальною протяжністю 3,045 км

«Криворіжгаз» направить майже 7,8 млн гривень інвестицій на реконструкцію і модернізацію мереж і капітальний ремонт обладнання на газорегуляторних пунктах у 2019 році.

Пріоритетними напрямками інвестицій є модернізація газотранспортної мережі Кривого Рогу і Криворізького району (7,8 млн грн), а також заміна непридатних лічильників газу і створення обмінного фонду приладів обліку (13,1 млн грн).

«Оскільки газотранспортну систему прокладали ще в 60-70-х роках, кількість газопроводів, які потребують ремонту, щорічно зростає, тому ПАТ «Криворіжгаз» продовжує модернізацію мереж для безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання Кривого Рогу», - зазначила головний інженер ПАТ «Криворіжгаз» Марина Терентьєва.

Так компанія виконає реконструкцію газопроводів загальною протяжністю 3,045 км на суму 877 тис. грн, модернізацію 7 газорегуляторних пунктів з повною заміною застарілого обладнання на суму 1,4 млн грн, реконструкцію 10 шафових газорегуляторних пунктів з повною заміною застарілого обладнання на суму 834,8 тис. грн і реконструкцію 15 установок катодного захисту газопроводів на суму 2,2 млн. грн.

Також в інвестпрограмі «Криворіжгазу» передбачено фінансування обмінного фонду і заміни лічильників - в загальному 8289 тис. приладів обліку. Адже щороку не проходять чергову перевірку близько 5 тис. приладів обліку.

Тариф на розподіл ПАТ «Криворіжгаз» не переглядався НКРЕКП вже три роки і так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливлює збільшення фінансування. Він не був переглянутий навіть після зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року. Компанія продовжує отримувати 35 копійок з одного розподіленого кубометра газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: