Лайфхак від уряду: як зменшити комунальні рахунки учетверо

Лайфхак від уряду: як зменшити комунальні рахунки учетверо

Зубко пояснив, як можна економити на оплаті за комуналку

Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що контроль споживання теплової енергії дає змогу суттєво зменшити комунальні рахунки.

Про це передає Урядовий портал.

«Ми можемо продемонструвати на конкретному будинку в Дніпровському районі міста Києва, який за рахунок проведених енергоефективних заходів платив за споживану теплову енергію у минулому опалювальному сезоні – 8 грн за 1 кв. м, тоді як сусідні будинки – 32 грн за 1 кв. м. Досягнута економія в 4 рази, і цей шлях абсолютно здійсненний», – зазначив Зубко.

Віце-прем’єр розповів, що за рахунок впровадження обліку теплової енергії, працюючої програми «теплі кредити», муніципальних програм, запуску Фонду енергоефективності – українці зможуть як контролювати своє споживання теплової енергії, так і суттєво зменшити комунальні рахунки.

«80% будинків по країні вже мають будинкові лічильники. Десятки будинків отримали енергетичні сертифікати і вже мають розуміння щодо свого споживання. Працююча програма «теплих кредитів», муніципальні програми, запуск Фонду енергоефективності, модернізація ОСББ. Всі необхідні інструменти є, необхідно, в першу чергу, саме бажання людей рухатися в цьому напрямку», – підкреслив Зубко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: