«Миколаївгаз» у 2019 році направить основні кошти на ремонт мереж і установку лічильників

«Миколаївгаз» у 2019 році направить основні кошти на ремонт мереж і установку лічильників

У цьому році компанія планує встановити 5339 індивідуальних приладів обліку газу на суму 10,6 млн грн

НКРЕКП затвердила інвестпрограму ПАТ «Миколаївгаз» на 2019 рік у розмірі 20,5 млн гривень. Це приблизно в 3,5 рази менше від реальних потреб компанії.

Основними статтями витрат ПАТ «Миколаївгаз» є технічна модернізація мереж і установка індивідуальних лічильників. У цьому році компанія планує встановити 5339 індивідуальних приладів обліку газу на суму 10,6 млн гривень.

Станом на 1 січня 2019 року в Миколаївській області налічується ще близько 34,5 тис. домогосподарств, які споживають природний газ за нормами. При нинішньому обсязі фінансування, щоб забезпечити всіх клієнтів приладами обліку, знадобиться як мінімум 6 років.

Що стосується формування обмінного фонду лічильників, то фінансування на ці цілі не передбачено. Так само не передбачено і коштів на ремонт і заміну газових лічильників за рахунок «Миколаївгазу». Згідно з постановою НКРЕКП від 14 грудня 2018 року №1916 ці послуги надаються лише за наявності відповідного фінансування.

Ще більш 9,9 млн гривень інвестицій в 2019 році буде направлено на реконструкцію, модернізацію мереж і капітальний ремонт технологічного обладнання. «Миколаївгаз» проведе ремонт 3,81 км зношених газопроводів, капремонт 6 газорегуляторних пунктів, заміну 433 будинкових регуляторів.

«Коштів, закладених в інвестпрограмі ПАТ «Миколаївгаз», недостатньо для повноцінної заміни всіх застарілих мереж і обладнання. Фінансування в основному покриває поточні ремонти, спрямовані на підтримку безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання області», - розповідає в.о. директора технічного ПАТ «Миколаївгаз» Олексій Рубский.

Тариф на розподіл ПАТ «Миколаївгаз» не переглядався НКРЕКП вже три роки й так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливлює збільшення фінансування. Він не був переглянутий навіть після зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року. Компанія продовжує отримувати 73 копійки з одного розподіленого кубометра газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: