Мінфін зробив крок до посилення податкової прозорості та обміну інформацією

Мінфін зробив крок до посилення податкової прозорості та обміну інформацією

У Міністерстві фінансів розробили Дорожню карту щодо впровадження міжнародних стандартів у податковій сфері

Міністерство фінансів України 11 грудня 2017 року представило Дорожню карту щодо впровадження міжнародних стандартів прозорості та обміну інформацією в податковій сфері. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну. 

«11 грудня 2017 року Міністерство фінансів представило широкому загалу Дорожню карту із впровадження міжнародних стандартів прозорості та обміну інформацією в податковій сфері ''Податкова прозорість: EOIR / AEOI CRS'' в Україні», — йдеться в повідомленні.

Глобальний форум, учасником якого Україна є з 2013 р., здійснює ретельний моніторинг та експертне оцінювання процесу впровадження визнаних у міжнародному суспільстві стандартів прозорості та обміну інформації у сфері оподаткування — зокрема, Стандарту обміну інформацією за запитом (Стандарт EOIR) та Стандарту автоматичного обміну фінансовою інформацією (Стандарт AEOI). У Мінфіні зазначають, що як учасник, Україна зобов'язалася імплементувати ці стандарти.

«Обмін інформацією у сфері оподаткування відіграє ключову роль у гарантуванні того, що корпоративні та індивідуальні платники податків не матимуть надійних сховищ для приховування своїх доходів та активів», — пояснюють у Мінфіні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: