Міністр економіки розповів, як уряд створюватиме умови для нових робочих місць

Міністр економіки розповів, як уряд створюватиме умови для нових робочих місць
Кабмін сприятиме працевлаштуванню на будівництві доріг, у транспортну інфраструктуру, у сферу благоустрою, у сільське господарство

Уряд буде стимулювати створення робочих місць на державних і комунальних підприємствах за допомогою дотацій і субвенцій, - Петрашко

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко розповів, що умови для робочих місць будуть створювати через державні і комунальні підприємства та через створення умов для бізнесу.

Петрашко зазначив, що уряд буде підтримувати підприємства за допомогою дотацій та субвенцій.

Міністр уточнив, що  Кабмін може сприяти працевлаштуванню на будівництві доріг та у транспортну інфраструктуру (планується створення 154 тисяч робочих місць), у сферу благоустрою (150 тисяч робочих місць, створення робочих місць на місцях), у сільське господарство (85 тисяч робочих місць), заповнення вакансій у ДСНС та на будівництво інфраструктурних об'єктів.

Також, за словами Петрашка, уряд планує повернення робочих місць у мікро- і малих підприємствах.

Міністр поінформував, що наразі в Україні статус безробітних мають  486 тисяч 764 особи, з них 197 тисяч зареєструвались з 12 березня 2020 року.

За його словами, серед тих, хто зареєстрований як безробітний на біржі праці, насамперед представники таких секторів, як: торгівля та ремонт (18%), сільське господарство, переробна промисловість і держуправління.

«Практично 49% з зареєстрованих безробітними на біржі праці мають вищу освіту. Щодо вікового розподілу - ми бачимо досить рівномірний розподіл з переважанням (42%) людей понад 45 років», - додав міністр.

Петрашко нагадав, що Кабмін прогнозує до кінця року рівень безробіття зросте до 9,4%, що є суттєвим ростом у порівнянні з 2019 роком - 8,2% .

Нагадаємо, в Україні з початку карантину кількість безробітних зросла у 1,5 рази.

Кабінет міністрів України запровадив низку змін щодо умов реєстрації та отримання допомоги по безробіттю.

Тепер заяву про надання статусу безробітного можна подати дистанційно - через електронну пошту чи онлайн-портал послуг «Дія».

Як повідомлялося, сьогодні, 13 травня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Верховній Раді пообіцяв, що уряд сьогодні затвердить програму створення робочих місць.

Зазначимо, що у понеділок, 11 травня, в Україні розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень.

 Читайте також: 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: