Столична влада назвала кількість безробітних у Києві

Столична влада назвала кількість безробітних у Києві
Частина киян залишилися без роботи під час карантину

У Києві найнижчий рівень безробіття в Україні

Незважаючи на карантин, київська влада продовжує виконувати програму зайнятості міського населення.

Трудовий потенціал столиці – майже півтора мільйона осіб у віці 15-70 років. Про це повідомили у Департаменті соціальної політики Київської міської держадміністрації.

«Київ продовжує займати провідні позиції серед інших регіонів. Наше місто характеризується найвищим рівнем зайнятості населення (63,1%) і найнижчим рівнем безробіття (5,8%). Навантаження на 10 вакантних посад є найменшим у Києві (11 осіб), найбільшим – у Чернігівській області (180 осіб), а загалом в Україні – 55 осіб», – сказав директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий.

На початку 2020 року на обліку в столичній службі зайнятості перебувало 13,9 тис. безробітних, а сьогодні – 9,8 тис.

Протягом І кварталу в Києві працевлаштували понад 3 тис. безробітних і запровадили механізм компенсаційних виплат, пов’язаних із витратами зі сплати єдиного соціального внеску для роботодавців.

Загальноміська база даних столиці налічує майже 8,6 тис. вільних робочих місць. Найбільшим попитом користуються кваліфіковані робітники (1 522 вакансій), найменшим – держслужбовці та менеджери (309 вакансій).

Як повідомлялося, за інформацією Державного центру зайнятості, цього місяця в Україні зареєструвалося додатково 140 тисяч безробітних. 

Раніше повідомлялося, що в Україні з початку карантину кількість безробітних зросла у 1,5 рази.

Кабінет міністрів України запровадив низку змін щодо умов реєстрації та отримання допомоги по безробіттю. Тепер заяву про надання статусу безробітного можна подати дистанційно - через електронну пошту чи онлайн-портал послуг «Дія».

Крім того, зареєстрованим у службі зайнятості безробітним допомога призначається з першого дня набуття статусу, навіть тим, хто був звільнений у період карантину за власним бажанням (до карантину звільненим за власним бажанням допомога виплачувалася з 91-го дня набуття статусу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: