На Закарпатті протягом року борги за газ зросли майже вдвічі

На Закарпатті протягом року борги за газ зросли майже вдвічі

Через значні неплатежі фахівці ТОВ «Закарпатгаз Збут» посилили заходи зі стягнення заборгованості

Клієнти ТОВ «Закарпатгаз Збут» станом на початок квітня 2018 року заборгували за спожитий природний газ 1,1 млрд грн. На додачу залишаються непрофінансованими із держбюджету пільги та субсидії на суму 0,5 млрд грн. Для порівняння: на квітень минулого року заборгованість за газ на Закарпатті становила 0,57 млрд грн, в той час як держава непрофінансувала пільги та субсидії на 0,8 млрд грн.

У випадках неплатежів за газ органи соцзахисту відмовляють в нарахуванні субсидії на наступний опалювальний період. «Тепла пора року – той час, коли людям найлегше розрахуватися за спожитий ресурс. Адже «середній чек» за комунальні платежі значно нижчий за зимовий період», - наголошує директор «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець. – «Накопичувати борги також не варто. Для того, щоб увійти без боргів у наступний осінньо-зимовий період – варто вже сьогодні подбати про це. Таким чином більшість краян, які мають право на субсидію, зможуть її отримати, адже однією з вимог є відсутність заборгованості за комунальні послуги».

З початку року понад 13 тис. клієнтів «Закарпатгаз Збуту» отримали попередження про зупинення постачання газу через борги. Ще 8,5 тис. споживачів газу в області вже відключені від газової мережі – іх загальний борг становить майже 40 млн грн. Більш ніж дві тисячі справ передано для стягнення заборгованості в судовому порядку.

Нагадаємо: минулоріч майже 1,5 тис. домоволодінь, власники яких накопичили заборгованості, були від’єднані від газопостачання. Станом на жовтень минулого року компанією було передано до суду 412 позовних заяв на загальну суму понад 6,6 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: