Нацбанк: МВФ не висуватиме нових умов Україні

Нацбанк: МВФ не висуватиме нових умов Україні
Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду у 2020 році два транші

Ухвалення «антиколомойського закону» - остання і ключова умова для підписання нової угоди співробітництва з МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) після прийняття банківського закону не буде висувати додаткових умов Україні для підписання меморандуму.

Про це заявив заступник голови Ради НБУ Василь Фурман в ефірі «1+1».

«На мою думку, буде так, як ми домовилися на березень. Наскільки відомо, і на цей тиждень була заява міністра фінансів про те, що це (закон про банки, - ред.) - остання і ключова умова для підписання нової угоди співробітництва з МВФ», - заявив Фурман.

Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду у 2020 році два транші по $1,75 млрд на загальну суму $3,5 млрд. 

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна планує вчасно погашати свої боргові зобов'язання у 2020 році і буде направляти на ці цілі кошти, які планує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших зарубіжних партнерів.

Зазначимо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберігає свій базовий сценарій, згідно з яким Україна отримає остаточне схвалення ради директорів МВФ за новою програмою EFF у першому півріччі 2020 року, однак не виключає і подальшої затримки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: