Нацбанк розробив додаток для зчитування даних з біометричних паспортів

Нацбанк розробив додаток для зчитування даних з біометричних паспортів
Клієнтам, які мають біометричні документи, тепер непотрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації

Використання додатку у банківських відділеннях та його інтеграція з комп’ютерними системами банку полегшить життя банкам та їх клієнтам, - НБУ

Національний банк розробив мобільний додаток UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Скачавши додаток на смартфон, можна безконтактно, швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-картки або біометричного закордонного паспорта громадянина України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що використання у банківських відділеннях цього додатка та його інтеграція з комп’ютерними системами банку полегшить життя банкам та їх клієнтам.

«Банкам непотрібно буде купувати дороговартісне обладнання для зчитування інформації з чипу біометричних документів. Інтегрувавши цей додаток до своєї it-мережі, банк відразу зможе отримувати та зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів», - пояснили в НБУ.

Водночас клієнтам, які мають біометричні документи, тепер непотрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації.

«Також для них відкривається доступ до власних даних, що містяться в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на свій смартфон для подальшого пересилання (наприклад, у форматі PDF)», - додали у регуляторі.

1_24

Пілотна версія додатку доступна для безкоштовного завантаження в AppStore.

У перспективі НБУ планує також розробити аналогічну версію для Google Play.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: