Нацбанк: Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream

Нацбанк: Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream
Національний банк України

Очікується, що завдяки Clearstream зросте попит на українські державні цінні папери

Міжнародний центральний депозитарій цінних паперів Clearstream, Група Deutsche Börse, та Національний банк України докладають спільних зусиль для відкриття доступу для іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через систему Clearstream.

Як повідомили у прес-службі Нацбанку, встановлення «лінку» з українським ринком (рахунку міжнародного депозитарію в депозитарії Національного банку) планується на перший квартал 2019 року.

«Такий крок дозволить здійснювати розрахунки за всіма державними облігаціями в гривні через міжнародну систему Clearstream, збільшуючи ефективність розрахунків і водночас зменшуючи їхню вартість для інвесторів», - йдеться у повідомленні.

Очікується, що завдяки наданню доступу іноземним інвесторам до облігацій внутрішньої державної позики через Clearstream зросте попит на українські державні цінні папери, що сприятиме підвищенню їхньої ліквідності і привабливості на міжнародних ринках.

Як наслідок, український уряд отримає переваги від розширення кола джерел довгострокового фінансування та зниження вартості боргових коштів. До того ж, це сприятиме покращенню валютної структури державного боргу і трансмісійного механізму монетарної політики Національного банку, а також подальшому розвитку ринків капіталу України, додають у НБУ.

До слова, 1 жовтня гривня на відкритті міжбанку зміцнилася.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: