НБУ заявив, що восьми українським банкам не вистачає 6 млрд грн

НБУ заявив, що восьми українським банкам не вистачає 6 млрд грн

Потреба банківської системи у додатковому капіталі складає понад 42 мільярди гривень (мова йде про докапіталізацію вже 13 українських банків)

Національний банк України виявив проблему у нестачі капіталу восьми українських банків, яким необхідно додатково залучити (докапіталізувати) сумарно 6,1 мільярдів гривень.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Нацбанку.

Висновок зроблено за результатами стрес-тестування банківської системи за базовим сценарієм. В той же час, за результатами тестування банківської системи за несприятливим сценарієм, потреба банківської системи у додатковому капіталі складає понад 42 мільярди гривень (мова йде про докапіталізацію вже 13 українських банків).

«Загальна потреба у капіталі 13 банків за несприятливим сценарієм складає 42.1 млрд грн. Для покриття потреби в капіталі за несприятливим сценарієм банки повинні розробити та виконати плани реструктуризації до кінця 2019 року», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Нацбанку зазначають, що джерело додаткового капіталу банків може стати реструктуризація заборгованості банківських установ, посилення та стягнення застави за кредитами, продаж непрофільних активів.

«Проведення оцінки якості активів та стрес-тестування є усталеною практикою провідних регуляторів світу. Вона дає можливість упередити надмірне накопичення системних ризиків та підготувати банки до можливих майбутніх криз. У підсумку це сприятиме забезпеченню в Україні стабільності банківської системи та фінансової стабільності загалом», — наголосила перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова.

У Нацбанку зазначають, що наразі всі банки, які потребують додаткового капіталу, вже подали плани його залучення до національного банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: