Німеччина погіршила економічні прогнози на фоні Brexit

Німеччина погіршила економічні прогнози на фоні Brexit

Прогнози росту економіки ФРН є найнижчими із 2013 року

Уряд ФРН опублікував нові прогнози щодо росту економіки країни в 2019 році. Про це пише ресурс EU Observer.

Так, передбачається, що німецька економіка виросте цього року лише на 1%. При цьому восени 2018 року прогнозувалося, що економіка ФРН виросте в 2019 році на 1,8%.

Відповідні прогнози росту є найнижчими із 2013 року. Міністр економіки ФРН Петер Альтмаєр пояснив, що причиною такого радикального зменшення прогнозів є невизначеність у процесі виходу Великої Британії із ЄС, а також торговельні війни. Проте очікується, що безробіття в ФРН і далі буде знижуватися. В 2019 році відповідний показник опуститься нижче 5%. 

Напередодні повідомлялося, що Євросоюз не переглядатиме угоду щодо Brexit

Парламент Великої Британії 29 січня проголосував проти відтермінування Brexit.

15 січня депутати парламенту Великої Британії відхилили угоду про вихід країни з Європейського Союзу, на якій наполягала прем'єр-міністр Тереза Мей. Відтак Сполучене Королівство або залишить ЄС без угоди, або відтермінує Brexit, або домовлятиметься про нову угоду чи нові умови виходу.

Нагадаємо, міністр юстиції ФРН Катаріна Барлі заявила, що вона розчарована планом «Б», який запропонувала очільниця британського уряду Тереза Мей щодо виходу із ЄС.

Раніше парламент Великої Британії не зміг проголосувати за відставку прем'єр-міністра Терези Мей після того, як напередодні не підтримав її план щодо виходу Британії із Євросоюзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: