Мей не представила «план Б» щодо виходу Британії з ЄС

Мей не представила «план Б» щодо виходу Британії з ЄС
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей

«Я, як і раніше, буду концентруватися на тому, щоб отримати підтримку угоди з ЄС по Brexit», - сказала Мей

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей під час виступу в парламенті в понеділок, 21 січня, не представила конкретного «плану Б» щодо Brexit.

Мей повторила багато своїх попередніх тез: що вважає недоцільним перенесення дати Brexit з 29 березня 2019 року на більш пізній термін (на її думку, це не виключить варіант виходу Британії з ЄС без угоди, а лише відкладе проблему), що виступає проти другого референдуму (оскільки завдання уряду, за її словами - реалізація підсумків першого, так і ідея проведення другого референдуму, переконана вона, не має підтримки парламентської більшості), що відкликати заявку на вихід з ЄС буде порушенням волі народу.

«Тому я, як і раніше, буду концентруватися на тому, щоб отримати підтримку угоди з ЄС по Brexit», - сказала Мей.

Вона також спростувала днями в ЗМІ публікації про те, що уряд має намір переглянути «угоду Страсної п'ятниці», щоб вирішити проблему кордону Північної Ірландії та Ірландії.

Мей пообіцяла, що буде більш тісно, ніж раніше, співпрацювати з парламентом, представниками всіх партій, а також з основними партіями Північної Ірландії та інших регіонів.

Єдиним реальним оголошенням, зробленим прем'єром, стала заява про те, що європейські громадяни, які подають на право постійного проживання у Великобританії, будуть звільнені від збору, що становить на цей момент 65 фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, парламент Великої Британії не зміг проголосувати за відставку прем'єр-міністра Терези Мей після того, як напередодні не підтримав її план щодо виходу Британії із Євросоюзу.

Більшість депутатів висловили довіру уряду, це рішення підтримали 325 парламентарів. Проти виявилися 306.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: